Sista semesterdagen 8/8 2021

Vi började vår semester med att resa iväg redan på lördagen den 10/7. Det regnade nästan hela första dagen, men vi var nöja, vi ju ändå i bilen. Nu idag den sista dagen på semestern så regnar det och åskar. Vi börjar med regn och avslutar med regn.

Men på eftermiddagen klarnade det upp och solen tittade fram mellan molnen, bäst att skynda sig ut. Det blev en promenad på en timma, solen värmde gott!

Men det är skönt att bara ta det lugnt så här dagen innan jobbet drar igång.

Vi har haft en riktigt härlig semester, sett och varit med om mycket. Träffat folk vi inte träffar så ofta. Minnesbanken är påfylld med en massa härliga minnen! Tacksam!

Share on FacebookPrint this page

Resdag hemåt 6/8 2021

Sista frukosten i Malmö för denna gången. Även idag satt vi ute och åt på den lilla innergården. Bilden på mig är tagen framför en av Malmös äldsta korsvirkeshus från 1521 och är del av hotellet.

Innan vi packade in oss i bilarna så gick vi till saluhallen och köpte lite gott. Sen bar det av till Möllevångstorget för inköp av färska grönsaker att ta med hem.

Vi passade på att åka in till Kulla Gourmet i Mjöhult och köpa deras goda Parmesanost och olivolja från Italien.

Alldeles bakom Kulla Gourmet ligger Kullamust och passade vi på att bunkrar upp med äpplemust.

Kaffet intogs en liten bit därifrån så att vi skulle klara hemresan.

I fyra veckor har jag haft semester och vi är så nöjda med dessa veckor. Vi har fått möjlighet att åka iväg och se nya platser och även återse för oss gamla platser. Så om några dagar är det vardag igen, men tror att vi måste bli bättre på att hitta på saker på helgerna mer än vad vi har gjort. Behöver se andra vyer emellanåt och själen behöver få sitt.

Kommer så hem igen, så skönt! Mitt hem, min trädgård.

Share on FacebookPrint this page

Köpenhamn 5/8 2021

Återigen en sån där varm och skön dag! Åt frukost i en annan innergård som hör till hotellet. Det blev en lång och god frukost.

Tog sen tåget till Köpenhamn. Det är så smidigt att åka tåget och det tar bara ca 40 min.

Vi vandrade Ströget bort och fönstershoppade mest. När vi kommit fram till Nyhavn behövde vi fylla på lite salt och vätska. Satt där med alla andra semesterfirare och myste.

Promenaden fortsatte till slottet Amelienborg och därefter ut till Amalienhaven där vi testade ett danskt vin gjort av krusbär. Annorlunda men läskande.

Vårt mål var nu den lille havsfruen. Vi vandrade på, varmt var det men så kul att semestra tillsammans. Det ena skrattet avlöser det andra. Efter att att ha nått vårt mål var det ju lika långt tillbaka.

När vi kom tillbaka till Nyhavn blev det smörrebröd på ett ställe, så gott det var.

Efter maten började vår väg tillbaka till station och vår tågresa tillbaka till Malmö.

Avslutade dagen på innergården på hotellet där vi dukade upp lite småplock.

Share on FacebookPrint this page

En dag i Malmö 4/8 2021

Vi har haft en fantastisk dag i Malmö. Vädret var på topp, runt 20 grader, blå himmel och bara lite vind.

Började dagen med en jättegod frukost på hotellets innergård, så mysigt.

Efter den långa frukosten promenerade vi bort till Möllevångstorget. Gillar deras torghandel, finns massor av grönsaker, frukt och blommor, priset är oftast så låga så man vill ha allt, men inget köptes.

Sen blev det promenad i värmen genom Malmö. Vi gick genom slottsträdgården, Malmöhus slott, såg den lilla utställningen ”Den talande staden”.

Sen blev det lunch på Blå Hoddans servering. Vi valde en makalöst god Laxpuck med ett glas kall Riesling, så gott! Det där oplanerade smakar nog bäst!

Turen fortsatte mot Västra hamnen, där var det mycket folk som hängde, så vi satte oss på en restaurang för att vila benen.

Sen stod Turning Torso på agendan. Vilka fantastiska hus de byggt runt omkring Turning Torso, ett helt litet samhälle, vilken kreativitet.

Promenaden blev segare och segare, vi hade gått långt. Bara ett besök till Saluhallen för att handla lite gott till kvällen.

Nu hägrade sängen på hotellrummet, ååå så skönt det var att ta av sig skorna och bara sträcka ut sig på sängen.

Lite senare tog vi med vår picknick och gick ner till Västra hamnen för att se på solnedgången från första parkett!

Nu hade vi promenerat i stort sett hela dagen, men så mycket vi har sett och så trevligt vi hade haft. Min stegräknare visade 28600 steg när jag var tillbaka på hotellet.

Share on FacebookPrint this page

Nu reser vi söderut! 3/8 2021

Vi har en semesterveckan kvar, i alla fall jag, maken har ju ständig semester. Denna veckan har vi bokat in några dagar i Malmö tillsammans med goda vänner.

Startade resan vid 10 tiden och hade bestämt träff med de andra på Mellbystrands bilstrand. Smidigt att köra ända ner till stranden, man har ju hela packningen med sig. Så kul att träffas, mycket skratt och prat med en gång.

Vi hade bokat ett mysigt litet hotell. Alltid svårt att veta hur hotellen är? Vi läser recensioner, kollar priser, tillgänglighet och tittar på bilder. Men känns som att det blev bra! Kvinnan som mötte oss och checkade in oss var mycket trevlig, det bådar ju gott!

Eftermiddagen flanerade vi runt i Malmö, det är så mysigt där! Blev spontant ett glas vin på en charmig uteservering, bara sådär.

Middagen åt vi på Victors på Lilla Torg, så mysigt att kunna sitta ute och äta. Efter middagen promenerade vi ner mot hamnen, men inte ända ner.

Det var en sån där härligt ljummen och vindstilla kväll, känns så roligt att vara tillbaka i Malmö igen!

Share on FacebookPrint this page

Juli 2021

Visst hade vi en fin juli månad! Började med en ordentlig värmebölja. Jobbade en vecka in i månaden innan det blev dags för semester. Vi var på konstutställning på Hönö, maken moster ställde ut sina oljemålningar. Firade min semester med att åka båt in till stan.

Redan lördag morgon den 10 juli var det av på semester norr ut i landet. Så klart att den dagen regnade det rejält. Första kaffepausen vid Tveta kyrka späddes kaffet ut ordentligt av regnet.

Vi får meddelande på lördag kvällen att svärmor har ramlat och hamnat på Gävle sjukhus. Vi funderade på om vi skulle få vända och åka tillbaka? Men det behövde vi inte. Kom så till Långsjöby på söndag kväll. Möttes av en trädgård med mycket högt gräs, vi visste vad vi hade framför oss att göra. Elva år sedan jag var där sist, kändes lite märkligt att vara tillbaka.

Vi fick en fin vecka i byn. Många utflykter gjordes, Wilhelmina, Bäsksjö, Kittelfjäll, Borkan, Dikanäs, Storuman, Stensele. Var tillbaka till platser vi varit till när barnen var små. Vi åt färska hjortron varje dag som vi varit på myrarna och plockat. Slogs med mygg, broms, knott och sviarn. Vi träffade släktingar som vi inte sett på länge, vandrade genom byn flera gånger för att riktigt pränta in hur det såg ut nu. Vi hade en fantastisk vecka bara vi i det gamla huset i byn.

Andra semesterveckan var vi till Bollnäs och hängde med svärmor, svåger, svägerskor och syskonbarn. Vi fick också ha närkontakt med hönor.

Vi åkte ner till Göteborg i mitten av veckan. Träffade barn och barnbarn. Badade i både sjö och hav.

Tredje semesterveckan försvann det varma vädret och byttes ut av regn och blåst, vi fick möjlighet att mysa inne och bara vara.

Vi avslutade juli månad med en tripp upp till min barndoms stad där vi träffade min äldsta moster och promenerade genom stan.

Share on FacebookPrint this page

Min hemstad. 31/7 2021

Det är inte ofta jag åker upp till Vänersborg, ett år sedan sist. Men nu skulle det bli av, hade kollat väderleken i flera dagar, lördagen såg det bra ut.

Vi började med ett besök på Katrinedals kyrkogård där mina föräldrar och morföräldrar ligger begravda.

Sen blev det kaffe med kakor och bakelser hos min äldsta moster. Ingen kan tro att hon fyller 95 om en månad, snygg, fräsch, snabbtänkt, hon studsade upp och ner på stolen för att serva oss. Så roligt att få träffa henne igen!

Efter kaffet skulle vi göra stan. De hade nu börjat filma för en tredje säsong i Lyckoviken och vi spanade in några av platserna.

Vi gick förbi den gamla biografen, fd fängelset, det äldsta huset i Vänersborg, gamla Riksbanken innan vi kom till kajpromenaden.

Vi gick kajpromenaden bort till Skräckleparken där vi tänkte äta men regnet hängde i luften så vi ville ha möjlighet att sitta inne men vi hade lille hunden med oss och fick inte komma in där.

Vi fortsatte att gå och kom så tillbaka till den plats på kajen där vår tur började. Det fick bli mat på Koppargrillen! Alla var nöjda med maten så det blev ett bra val!

Dags att åka hem efter en fin dag tillsammans!

Share on FacebookPrint this page

Skärgårdsutflykt 27/7 2021

Det är väl ändå det som är semester, ta dagen som den kommer och hitta på saker eftersom. Vid lunchtid kom vi på att vi åker ut till Hönö och äter!

Lunchen intogs på Lillings Cottage, ett favoritställe på ön. Även denna gången blev det pizza, de har nog den bästa glutenfria pizzan jag ätit.

Dagen var mycket varm så det blev bara en kortare promenad på ön. Efter promenaden åkte vi upp mot Hälsö för att se om mannens moster var hemma. Jo då, de var hemma, blev mycket berättande om vår senaste resa i Norrland.

Åkte hem lagom tills åskan och regnet drog in, men det blev bara lite regn igen. Det varnas för stora mängder regn och kraftig åska, men än har vi inte råkat ut för det.

Share on FacebookPrint this page

Badhelg 23-25/7 2021

Vilken otroligt varm och skön helg vi har haft! På fredagen åkte vi tillsammans med sonen och äldsta barnbarnet till vår dotter i Sjövik. De bor alldeles vid sjön Mjörn och där brukar vattnet oftast vara varmt. Vi badade mest hela fredagen, var bara uppe och åt lite mat innan vi badade igen!

På lördagen kom andra dottern hem till oss och då blev det salta bad.

Även på söndagen blev det salta bad, så skönt. Temperaturen i vattnet låg på ca 21 grader. Det bästa av allt vart att det nästan inte var något folk på stranden. Tror att folk har börjat resa iväg på sin semester i år.

Såna här dagar fantastiska, vi har fått njuta av salta bad, mycket sol och många skratt!

Share on FacebookPrint this page

Sista dagen i byn 17/7 2021

Sista dagen här för den här gången. Det var en kall och blåsig morgon som mötte oss när vi öppnade dörren, fick lite höstkänsla. Vi valde att sitta inne och dricka vårt kaffe. Blåst innebär mindre med flygfä, det är positivt!

Det blir en tur in till Storuman för att köpa lite tunnbröd, riktigt norrländskt tunnbröd.

Hittade en kvinna från Långsjöby som satt och sålde sitt tunnbröd utanför Ica. Så klart köpte vi ju utav henne.

På vägen hem från Storuman åkte vi in en smal liten grusväg för att se om det fanns några myrar med hjortron. Dessa fantastiska små vägar med dikena fulla av vilda blommor!

Det var inte mycket vi hittade, men fanns en hel del omoget.

Senare på eftermiddagen tog vi en tur i det gamla el-ljusspåret. Dessvärre blåste det ju inte i skogen så då kom alla myggen tillbaka.

Hittade en damm mitt uti skogen som vi bestämde oss för att gå runt och där var ännu mer mygg, men den lilla dammen var fin där den låg.

Share on FacebookPrint this page