Lunchpromenad 4/5 2021

Jobbar i en fantastisk miljö, det riktigt gamla Göteborg. Här grundade Karl IX det första Göteborg i början av 1600-talet. Uppe på Kvarnberget finns idag husgrunder och trädgårdsrester från den villastad som byggdes vid sekelskiftet 18/1900-talet. Området kallades ”Paradiset på Färjenäs”. Det finns även en gammal kyrkoruin från början av 1600-talet.

Här uppe på Kvarnberget brukar jag promenera på min lunchrast och just nu när våren står i startgroparna är det så vackert!

Nere vid den gamla bebyggelsen, vid cafét ”Flickorna i Färjenäs” börjar björkarna bli gröna.

En halvtimme mitt på dagen då jag hämtar energi för efter resten av dagen! Även om regnet hängde i luften idag så var det så fint!

Share on FacebookPrint this page

Första maj 2021

Började dagen i vårt uterum tillsammans med alla våra växter som gror där. Alla krukor och lådor har fått komma ut idag för att börja härdas.

Dagen har gått i våren och värmens tecken. Vi har haft en riktigt skön dag hemma, två av barnen och två barnbarn var hos oss. Vi har promenerat, byggt lådbil, grillat och bara njutit. Mycket som blommar i trädgården nu, det är så vackert.

På vår promenad hittade vi även dubbla vitsippor, så fina!

Vid dammen matade vi änderna som än så länge var lite skygga, men mumsade ivrigt i sig av kexen vi kastade i.

Det är fortfarande kalla nätter och en lätt kylig vind om dagarna, känns som en sen vår, kanske för att vi längtar efter värmen extra mycket i år. Men snart kommer den, värmen alltså!

Share on FacebookPrint this page

Valborgsmässoafton 30/4 2021

En strålande vacker dag! Förmiddagen bjöd på en klarblå himmel.

Körsbärsträden blommar för fullt på Eriksberg och det är en ren fröjd att promenera där.

På eftermiddagen mulnade det på något men fortfarande skönt ute.

Efter arbetsdagens slut åkte vi till dottern för att äta middag tillsammans och fira in våren! Hennes trädgård var full av Gullvivor, Majnycklar som vi alltid sa under min uppväxt. Så spännande att komma dit och för varje gång hitta för oss nya växter, alltid något nytt.

Share on FacebookPrint this page

Vaccination 29/4 2021

Dagens höjdpunkt är att jag har fått min första vaccination mot Covid-19! Nu tror vi att den ska ge bra skydd så vi slipper bli sjuka i Corona.

Gick snabbt och smärtfritt att få sprutan, var över på någon liten sekund, sen skulle jag sitta kvar i femton minuter för en eventuell reaktion.

Nästa spruta är den 10:e juni och sen två veckor efter det ska man ha fullt skydd.

Share on FacebookPrint this page

Rya skog 28/4 2021

Tänk att detta fantastiska område ligger på promenadavstånd från mitt jobb! Vi letar ibland efter något att göra, vill inte bara vara hemma. Ena dottern hade berättat om detta naturreservat om hur vackert det var på våren när vitsipporna blommade. När jag slutade jobbet så promenerade jag dit, ingen höjdarväg att gå, massor av tung trafik, men det var knapp 1,5 km. Mannen mötte upp på plats, han hade varit och tagit sin första spruta mot Covid-19!

Tänk ändå att det finns ett sånt fantastisk ställe så nära oss! Vi hade med kaffe så klart, ingen utflykt utan kaffe.

Hittade en liten glänta där vi satte oss och njöt av kaffet!

Det var verkligen jättevackert! Återvänder gärna när liljekonvaljerna blommar!

Share on FacebookPrint this page

Sommarvärme med promenad! 20/4 2021

Förmiddagen tillbringades vid havet, doften av hav, vad jag älskar det! Min arbetsplats ligger på bästa tänkbara plats, havsnära, naturnära med gamla boplatser.

Efter arbetets slut kom en av döttrarna och vi promenerade kajpromenaden bort innan vi satte oss och tog en kaffe på en servering.

Vi fortsätter vår promenad längs med vattnet, så varmt och härligt. Detta ger en försmak om sommaren vi har framför oss! När jag kom hem bjöds det på grillad lax, livet är gott!

Share on FacebookPrint this page

Sommarvärmen och odling. 18/4 2021

Vi fortsätter planera och gräva i trädgården. Idag har mannen min lagt ut markväv och slagit ner metallgräskanten, blir så snyggt. Odlingslådorna ska nu målas innan vi placerar ut dem. Stenen som vi ska ha runt omkring lådorna hoppas vi att de kommer denna veckan.

Jag sått lite frö, både vaxbönor och zucchini. Dessa fick var sin låda som tillfälligt får stå i uterummet tills vi kan ha dem ute. Sen har jag sått Zinniafrö i krukor och även lite Ringblommor. Just nu drar vi upp allt i uterummet så där kan vi knappt vara, men är ju bara en kort tid.

Dagen har varit så varm och skön så har tillbringat hela dagen ute. Blev riktigt sommarvarmt, önskar nu att Coronan minskar nu när vi börjar vara ute mer, är så innerligt trött på allt som har med denna sjukdom att göra.

Share on FacebookPrint this page

Födelsedagsfirande! 17/4 2021

Härligt att fylla år på våren, särskilt i år när man bör fira ute. Idag firade vi vår yngsta dotter, 31 år sedan hon kom in i vårt liv!

Vi fick ett toppenväder, varm, soligt och nästan ingen vind. Vissa stunder var det kanske lite väl mycket moln, men ändå vi var ute hela dagen och det var så skönt!

Vi grillade, och njöt av en härlig tårtbuffé! Mycket prat, mycket skratt, mycket lek och mycket paket!

En sån där dag man har med sig i hjärtat länge!

Share on FacebookPrint this page

Bröllopsdag 16/4

Inte vår bröllopsdag utan mina föräldrars. De vigdes i Vänersborgs församlingshem den 16 april 1960. Så i år är det 61 år sedan.

De hade träffats några år tidigare, pappa bodde då i Trollhättan och min mamma i Vänersborg. Hur de träffades har jag nog hört talas om , men minns tyvärr inte. De förlovade sig den 31 oktober 1959.

De var gifta i 39 år innan pappa gick bort sommaren -99.

Pappas sista födelsedag.

Nu i april firar min man och jag 34 år som par. Fantastiskt att vi fått älska varandra så länge!

Share on FacebookPrint this page

Kall morgon. 14/4 2021

Morgonen var kall, termotern visade på – 3,7, i och för sig var klockan bara 5 på morgonen, dagen startade tidigt.

Även om det var mörkt och kallt så såg man ljuset borta i horisonten. Lunchpromenaden däremot bjöd på en strålande sol som värmde så gott, man blir lycklig, ända in i hjärteroten.

Vad vi har längtat efter värme, hoppas ju att smittspridningen ska minska, nu är den oroväckande hög. Just nu har vi i Sverige det högsta smittotalet i Europa. De tror att det handlar om så kallad asymtomatisk smitta, det vill säga personer som är smittade och smittar vidare utan att själva förstå att de är smittade eftersom de inte uppvisar några symtom. Det är riktigt kymigt.

Glädjen blir stor när man hittar vitsippor, inte bara en utan flera!

Share on FacebookPrint this page