Fredag 26 september

Ja så har åter en vecka gått. Många tidiga mornar denna vecka, och för att orka med tidiga mornar måste jag lägga mig tidigt.  Dagarna blir inte så långa som jag tänkt mig när man måste gå upp tidigt och även lägga sig tidigt för att orka.

Igår kväll var vi på vinkurs igen. Denna gång var det vita viner från Frankrike och nordItalien. Roligt med ny kunskap, nya smaker och träffa folk. Xwine har verkligen lyckats hitta fina viner från små vingårdar i både Frankrike och Italien. Fanny som håller kursen är fantastisk!

20140925_184952

Träffade på Xwine första gången på mässan ”Passion för Mat” i Eriksbergshallen i februari. Efter provsmakning och mycket prat bestämde vi oss för att prova på en beställning. Denna  beställning föll så väl ut att när vi var till Italien i våras åkte vi till vingården som vinerna kom ifrån ”Fratteli Vogadori” i Negrar Valpolicella. Vilket vackert landskap, alla vingårdar. Träffade på en av bröderna Vogadori som visade oss runt. Fick även möjlighet att provsmaka deras Amarone 2004 som var helt fantastisk!

077   084 Valpolicella

Idag fredag ringde klockan redan 04.30. Fördelen med att börja tidigt är att man får sluta tidigt. Gick från jobbet redan 13.30. Äntligen bokmässan!

20140926_144341

Älskar bokmässan, bara gå runt där, titta på massa böcker, titta på folk, lyssna på intervjuer, fika lite. Livet är gott! Köpte några böcker, födelsedagspresenter/julklappar till barnbarnen, material till jobbet, kom hem med flera fullastade kassar. Satt vid kockteatern och lyssnade på Tomas Tengby som intervjuade Kristina Eriksson som skrivit boken om ”Smörgåstårtor”. Visst är det gott med smörgåstårtor? Kanske något man skulle återuppta. På söndag ska jag ta lite mer tid vid kockteatern.

20140926_180234

Efter en lång dag kom jag så hem. Maten var lagad, bara att sätta sig vid bordet och njuta av den färska pastan och ugnsbakad färsk kyckling. Maken köpte sig en pastamaskin häromdagen och den invigde han idag. Blev jättegott! Han är duktig min älskling!

20140926_191028 Detta är ingen pastamaskin, pastan hänger här på tork.

Dags att krypa i sängen. God natt!

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookPrint this page

Kommentera