Lördag 6 december

Andra advent och ingen snö i sikte. Har idag haft ett fantastiskt väder, strålande sol från en molnfri himmel, det är vi inte bortskämda med.

Idag var det julmarknad på Stora Holm. Härligt att få komma dit och njuta av miljön, det är så vackert där. Provsmakade en jättegod  getost som jag inte kunde låta bli att köpa. Smakade även på glögglaze som var ringlad över grönmögelost, så gott. Passade på att köpa lite julklappar och snygga röda kuddfodral. Så blev det kaffe och saffranskaka. Tog även en liten extra tur längst med sjön, det gäller att ta tillvara på solstrålarna. Ikväll avnjöts getosten som vi köpte med oss hem, på mjuk pepparkaka med ringlad glögglaze över, mycket gott.

IMG_1085  IMG_1083

IMG_1091  IMG_1086

Julpyntningen härhemma går vidare. Älskar Amaryllisar, i år har jag köpt dem som snittblomma och hängt dem upp och ner i köksfönstret. Vattnar lite någon gång i skälken. Nu har de börjar slå ut, blir jättevackert.

IMG_1080  IMG_1071

Utsidan har också blivit pyntad. Har för första gången köpt en Julros. Överlever den så ska jag gräva ner den framåt våren. Massa granris har det blivit vid entrén också. Klippte en massa när vi var på landet sist. Hittade även smågranar som jag drog upp med rötterna, spolade av jorden och har satt i vatten. Håller jättebra och doftar ljuvligt.

Imorgon åker symaskinen fram, det är lite som ska sys innan jul. Så väntar ett lussekattsbak också, får se om jag hinner med några pepparkakor också.

 

Share on FacebookPrint this page

Kommentera