Lördag 20 december

Julbaket går vidare, nu var det dags för chokladbiscotti. Ljuvligt goda med mycket chokladsmak. Saffransbiscotti hade jag gjort tidigare.

IMG_1147

Chokladbiscotti

  • 150 gr sötmandel
  • 75 gr rumsvarmt smör
  • 3,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 6+1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 gr mörk choklad

Rosta mandeln i en torr stekpanna och låt svalna. Mal hälften av mandeln och finhacka resten. Rör smör och socker poröst och tillsätt äggen under vispning. Rör ner mandeln och grovhackad choklad. Blanda samman 6 dl mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker, rör ner detta i smeten. Knåda ihop degen på ett bakbord och dela i fyra delar. Rulla ut till längder och lägg på en plåt. Grädda i ugnen 200 grader ca 20 min. Skär längderna på snedden och låt dem ligga kvar på plåten med snittytan uppåt. Sänk värmen på ugnen till 100 grader och låt dem torka i ugnen i 40 min. Ta ut dem efter halva tiden och vänd dem med andra snittytan uppåt.

Share on FacebookPrint this page

Kommentera