Frukosttips, lchf! 29 /1

Gillar du Granola, då tycker jag att du ska testa denna! Har gjort den flera gånger själv och kryddat lite olika. Före jul kryddade jag med pepparkakskrydda, nu sist blev de kanel och vanilj. Man tar helt enkelt det som man gillar bäst. Receptet har jag hittat på ”ketokokboken”.

Granola

  • 1 äggvita
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl pumpafrö
  • 100 gr blandade och hackade nötter
  • ( ca 1 msk sötning)
  • 2-3 tsk kanel eller annan krydda
  • 1 tsk vanilj
  • ( 30 g kokoschips)

Vispa äggvitan och tillsätt sen resten av ingredienserna förutom kokoschipsen. Krama ihop till en deg. Fördela bitar, stora och små på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min på 175 grader. Rör om någon gång.

Förvaras i en tättslutande burk, det blir ca 10 portioner. Bra att ta med tillsammans med yogurt och ha som mellanmål.

m01355_

 

Share on FacebookPrint this page

Kommentera