Vidare mot Sommerhausen 5/7

Efter otroligt varm natt, vi fick rummet strax under takåsen utan AC. De små fönstren stod på vid gavel men eftersom det var över 20 grader ute och ingen vind så vad hjälpte öppna fönster.                                                                         Hotellet serverade en jättehärlig frukost som vi njöt länge av. Sen packade vi ihop och checkade ut och for vidare. Det skulle bli många mil idag, drygt 50. Mitt emellan hade vi hittat Selb med sitt outlet av Rosenthal. Ditt måste vi ju bara. Skulle kunna gått runt där hur länge som helst, fanns så mycket fint, ville ha massor. Men förnuftig som jag är bestämde jag mig för en kopp med ett mycket annorlunda fat. Det fick räcka. Så drack vi kaffe och vissa av oss fikade.cof sdr

Färden fortsatte, drygt 25 mil kvar att åka. Så åkte vi fel och det blev lite längre. Vilken fantastisk liten stad som mötte oss, invånarantalet är väl ca 2000 st. DSC_0163 DSC_0166

Vilket hotell!  Även här fick vi bo under takåsarna med synliga takbjälkar. Precis när vi kommer fram så öppnar sig himlen och regnet öser ner över oss. sdr Det visade sig att flera restauranger var stängda när vi skulle äta. Men hittade en grekisk en dryg km bort. Problem med att gå har vi aldrig haft, och denna turen tog oss uppför och genom flera  vingårdar  vilket var jättevackert.

IMG_20180705_192404

IMG_20180705_192332

 

Vi avnjöt god grekisk mat och som alltid mycket. Massa god tzatiki, grönsallad och kyckling. När vi sen skulle betala så tog de bara pengar vilket vi inte hade. Så det blir att vandra dit upp imorgon igen och betala. Men vi hade ändå tänkt att gå uppåt igen och kolla vingårdarna med Frankenvin. 

Share on FacebookPrint this page

Kommentera