Sommerhausen 6/7

Vi fick alltså sviten på det lilla hotellet i Sommerhausen, ett så läckert ”rum”! Det regnade ju när vi kom igår, höll som tur var upp på kvällen så att vi kunde vara ute och gå men har regnat inatt, välbehövligt. Frukosten idag var var så speciell, det var bara vi i den lilla matsalen. Värdinnan på hotellet hade fullt fokus på oss, servade hela tiden.

IMG_20180706_083612

IMG_20180706_083957

IMG_20180706_085548

Efter frukosten skulle jag promenera genom byn med min kamera. Massor med pyttesmå gränder, ena huset vackrare än det andra, så mysigt. Jag gick själv och bara njöt.

DSC_0175

DSC_0194

DSC_0182

oznor

Hamnade till slut vid floden där Jag mötte de andra. Vi bestämde oss för att åka till Wursburg, en lite större stad ca 1,5 mil ifrån där vi bodde.

Wursburg visade sig vara en riktigt stor stad, inte alls så mysig som den vi kom ifrån. Men det fanns ett vackert slott på andra sidan floden och en vacker kyrka som låg inbäddad i grönskan. Vid den centrala delen av stan vid rådhuset fanns en mycket vacker gångbro över till slottet. Där fanns massor av folk som stod och beundrade utsikten samtidigt som det sippades på bl a inhemska Frankenviner. Det var tydligen en grej där Wursburg, vinet såldes i början av bron och sen skulle man hänga där och titta på det vackra slottet och prata. Just detta att det säljs vin på detta sättet är ju så osvenskt men så mysigt.

DSC_0218IMG_20180706_121826_01

IMG_20180706_122047

Efter detta blev det lunch i skuggan. Lång väntan att få maten, men varför stressa. Vi hade ju i alla fall nätverk så att vi kunde surfa på våra mobiler, vilket vi inte var bortskämda med just nu i Franken. Men vi fick vår dryck och mat och mådde alldeles förträffligt.

DSC_0227

Väl tillbaka i lilla Sommerhausen gick maken och jag upp till den grekiska restaurangen för att betala gårdagens mat. På vägen upp passade vi på att beundra utsikten över staden och även stanna till hos några av vinbönder som fanns längs sluttningen.

DSC_0273

DSC_0245

DSC_0252

Sonen hade hittat en restaurang för kvällen som låg bara några meter från vårt hotell. Vi fick sitta ute och njuta av deras goda mat, det är så härligt med dessa varma kvällar.

Share on FacebookPrint this page

Kommentera