Roadtripen fortsätter 7/7

Efter återigen en makalöst varm natt längtar vi lite efter frukosten. Idag var det nya dukar och hon som serverade oss matchade så fint i cerise blus och hatt. En sån härlig känsla att bli serverad, vi behövde bara njuta av allt. IMG_20180707_084016 IMG_20180707_084023 IMG_20180707_084224 IMG_20180707_084108 IMG_20180707_084218

Nu går färden mot Bacharach. Idag ska vi inte åka så långt, ca 20 mil.  Första stoppet är i Mainz, där passar vi på att få i oss lite lunch. Kommer så till den lilla staden Bacharach och det visar sig att vi ska bo på ett B&B, hemma hos någon. En ny upplevelse för mig som till att börja med känns väldigt obekvämt. Vi fick ett rum högst upp och tillgång till trädgård.

sdr Fotbollen får inte heller idag missas, så karlarna bänkar sig framför tv:n och lider sig igenom matchen (Sverige-England 0-2). Jag bestämmer mig för att ta en promenad genom byn. En vacker liten by, där husen ligger tätt tätt. Längst berget klättrar vinrankorna högt upp. Många hus har så vackra målningar. Det är så vackert allting!

oznor

oznor

På kvällen hade värdfamiljen bjudit med oss till Bingen. Där var det en kulturfestival ”Rhein in flammes”, storbildsTV för att kunna se fotbollen, mat och dryck som serverades. Bord var bokat längs fram, så vi satt alltså på första parkett. Som avslutning på kvällen var det upplysta båtar som åkte i karavan längs med floden Rein och ett makalöst fyrverkeri på olika  platser allt eftersom båtarna åkte. En upplevelse utöver det vanliga helt klart! 

Share on FacebookPrint this page

Kommentera