Snart semester igen! 27/9

Bara två dagar kvar att jobba.

Vi bestämde tidigare i år att i höst när min man går i pension ska vi göra en road-trip i Italien. Nu går han inte i pension än, men resan ska vi göra. Det är femte gången vi besöker Italien, men detta hörn av landet har vi inte varit i.

2014 Gardasjön runt  14 Italien,Sirmione 2014

Första gången vi besökte Italien var i maj 2014 och då bodde vi i Sirmione och bilade runt Gardasjön, Valpolicella och Verona. En härlig resa som gav mersmak.

2015 Borgo Erbiola

Året efter maj 2015 var vi till norra delen, på gränsen till Schweiz i Colico, men bodde även någon natt i Valpolicella på en vingård och slutligen i Lugana söder om Gardasjön. Den gången reste vi med goda vänner.

2016 Rom

Tredje gången blev det en långhelg i maj 2016 till Rom. Fantastiskt att få besöka denna stad. Den vill jag gärna besöka igen.

cof

 

Sommaren 2017 var vi tillbaka. Denna gång reste vi runt i Toscana, även denna gången med goda vänner.  Vi bodde i Florens, Montalcino och Livorno. En härlig resa så vi såg och upplevde massor. Mycket varmt var det då vi reste mitt i sommaren.

Även denna gång flyger till Milano och därifrån åker vi mot Piemonte. Det är den västra och sydvästra delen av Italien vi ska utforska den här gången.

Vi kommer bo i Acqui Terme, Alba, Rapallo, Lucca, Parma och slutligen Dormelletto. Vi kommer bo allt från en natt till tre nätter på varje ställe. Det ska bli så mysigt, lite sommarvärme igen, nu när det är höst här hemma med  regn och rusk.

Återkommer under resan med vad vi hittar på i detta fantastiska land!

 

 

 

Share on FacebookPrint this page