Vi åker tåg till Vernazza 8/10

Nu har vi varit i Italien en vecka, vi njuter varenda stund! Tänk allt vi fått njuta av, helt annorlunda än det vi sett tidigare av Italien. Så skönt för både kropp och själ!

Idag var planen att ta oss till Vernazza med tåg. Biljetter fixade mannen redan igår.

IMG_20191008_111916

IMG_20191008_113328

Så var vi framme i Vernazza, fick gå av mitt i en tunnel. Innan vi fick gå in i själva stan var det biljettkontroll.

IMG_20191008_115716

Vilken liten skönhet som mötte oss! Vernazza är en stad som ligger  i nordvästra Italien. Stan är en av de fem städer som utgör området Cinque Terre.

DSC_0445

Den lilla fiskebyn är kanske den mest pittoreska av byarna och klassas som en av de vackraste i Italien. (den också) I Vernazza finns ingen biltrafik och staden ger ett intryck av en fiskeby, som den en gång har varit. Vernazza har den enda naturliga hamnen i Cinque Terre. Medeltida hus, trappor och mysiga gränder kallat carruggi präglar Vernazza som även är berikat med fornlämningar som borgen Doria, vakttornet och delar av den gamla ringmuren. Nere vid den lilla hamnen ligger den karaktäristiska piazzan omgärdad av målade husfasader och restauranger som serverar dagens fångst.

DSC_0461

DSC_0525

DSC_0534

I oktober 2011 drabbades den lilla staden av en förödande översvämning. Staden begravdes i lera och stenar och första våningen försvann i princip i hela byn. Hem och företag drabbades hårt. Men tack vare de hårt arbetande lokalborna och hjälp utifrån, lyckades man återställa Vernazza till sitt forna, vackra jag. Men floden förde också med sig lite positiv förändring. Tack vare den, fick Vernazza en ny stenstrand skapade av naturens krafter. Den man hittar innanför den lilla klippgången.

DSC_0533

DSC_0505

DSC_0498

DSC_0499

DSC_0516

DSC_0508

Vilken dag vi har haft! Vilken härlig liten stad vi har fått njuta av, vi gick verkligen ner i varv av att vara där, underbart!

Avslutade dagen med en Caprice på vår balkong. Närproducerade solmogna tomater, mozzarella och massa med olivolja, så gott! Imorgon väntar nya äventyr.

 

 

Share on FacebookPrint this page