Födelsedag 22/3 2021

Tänk att det är 27 år sedan jag blev mamma för tredje och sista gången. Efter två tjejer som jag valde att få tätt, ”pseudotvillingar”, så valde vi att vänta lite med tredje barnet. Så fyra år efter sista tösen kom han, vår kille! Han var stor, 4310 gr och 53 cm lång, men kom snabbast. Född på Nacka BB i Stockholm, vi bodde i Tyresö då. Mäktigt att ha tre barn, kände mig rik!

Alldeles nyfödd

Hade berättat för tjejerna att när våren kommer och blommorna börjar växa då skulle vi få en bebis. När jag klev upp andra dagen på BB så var hela världen vit, vart var våren? Våffeldagen inföll någon dag efter att han kommit till världen så då gjorde min man våfflor och kom upp på besökstiden, så mysigt.

Det var/är en mycket älskad lillebror, storasystrarna tog hand om honom på bästa sätt, ”han hade tre mammor” som någon sa en gång. Barnvälsignelse hade vi i Södermalskyrkan Stockholm den 5 juni -94, det var pastor Bror Spets höll i välsignelsen.

Johans första jul firades i Tyresö tillsammans med farmor och farbror.

Första födelsedagen firades också i Tyresö tillsammans med familjen.

Det där med att gå när han var ett år var inte riktigt hans grej. Visst tog han några steg om man ställde upp honom mot en vägg och lockade på honom. Fanns ju många som kunde passa upp honom och hämta saker när han behövde något. Gick inte riktigt förrän på sommaren då han var drygt ett år.

Tiden gick och grabben växte, var alltid längre än alla jämnåriga. Fyra-årsdagen firade vi i Tyresö, sista födelsedagen där. När sommaren kom flyttade vi till Göteborg.

Vi renoverade vårt sovrum just då, därför sov vi i vardagsrummet. Pojken hade ingen egen säng förrän vi kom till Göteborg där han fick ett eget rum.

I augusti -98 flyttar vi till Göteborg, en stor förändring för hela familjen.

När millenieskiftet kom 1999/2000, ja då såg han ut så här, några tänder fattigare, men så söt!

Tiden rullar på. Han älskar tårta, så varje år gällde det att hitta på något speciellt, marsipantårta var nog favoriten.

Sommaren 2008, hade han bestämt sig för att han ville bli döpt och i samband med det konfirmera sig.

– Vill du följa Jesus?
– Ja!

Sommaren 2010 slutar han grundskolan. Skolavslutningen är i Backa kyrka.

Sedan följde tre år på Kitas gymnasium, Natur-Teknik. I juni 2013 tog han studenten!

20 år, då såg han ut så. Tårtan var det året en riktig favorit, ”Karuselltårtan”!

Åren går och sommaren 2018 flyttar du hemifrån! Ett stort steg för oss alla, för första gången på 29 år och 7 mån (på dagen) är det bara vi här hemma.

Så i lördags var vi hos dej, hela familjen för att fira din 27:e födelsedag några dagar i förväg.

Ett stort Grattis på din 27:e födelsedag! Vi älskar dej!

Share on FacebookPrint this page